Önkéntesség

A Pangea Egyesület működése nem képzelhető el önkénteseink munkája nélkül. Programjainkat a segítségükkel visszük sikerre. Sokszínű tevékenységünknek köszönhetően, önkénteseink is sokféle munka közül választhatnak. Mindenki megtalálhatja ezek közül a számára értékeset.

 

Tagjaink, önkénteseink segítségével épült fel a pénzesgyőri Breuer László Természetvédelmi Oktatóközpont két épülete, a kenyérsütő kemencénk, a zöldséges verem, a kerti tó és még sorolhatnánk. Extenzív, kaszált gyümölcsösünket is közösen hoztuk létre. Bemutató biogazdaságunkat és állatainkat is az ő segítségükkel gondozzuk jó hangulatú közmunkáink keretében.

Nyári táborainkat, a Süni és a Sündörgő tábort is önkénteseinkkel közösen szervezzük, sokan közülünk ezekben a táborokban, gyerekként ismerkedtek meg a Pangea munkájával. Gaia elnevezésű aktív természetvédelmi táborunkban egy-egy elfeledett földtani és kulturális érték újra látogathatóvá tételén dolgozunk, bozótot irtunk, turistajelzést festünk, tanösvényeket alakítunk ki, stb. Az úrkúti Őskartszton 6 éven át dolgoztunk, de a balatonfőkajári Somlyó-hegyet és a tihanyi Gejziritkúpokat is újra elérhetővé tettük a turisták számára.

Önkénteseinkkel számos szabadidős programot szervezünk, köszönetképpen az egész éves áldozatos munkájukért.

Fontos hogy az önkéntesség eszmerendszerét mind szélesebb körben terjesszük, fesztiválokon és rendezvényeken veszünk részt. (LINK - facebook album: léköd) Önkéntes csere programokban működünk együtt valamint külföldi önkénteseket is foglalkoztatunk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, csatlakozz hozzánk, szeretettel várunk a pénzesgyőri gazdaságban vagy egyéb programjainkon! Elérhetőségeink