Pályázatok

Támop

A Társadalmi Megújulás Operatív Program fiatal, szakképzett munkanélküliek foglalkoztatására kiírt pályázatra 2010-ben nyújtottunk be pályázatot. A sikernek köszönhetően két új alkalmazottal bővült a Pangea csapata, akik a pénzesgyőri Oktatóközpontunkban látnak el gondnoki, terepi programvezetői, illetve irodai munkát. A pályázatnak köszönhetően bővül irodai gépparkunk, valamint új irodabútorokkal gazdagodtunk. A projekt 9.678.712 Ft támogatásban részesült, projektazonosító: TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0244.

Sajtóközlemény - Sikeres projektzárás

Olaszfalu – Kisnorvég

A Norvég Civil Támogatási Alap 2013-as kiírására adtuk be a 2013. évi Gaia táborunk pályázatát. A tábor célja az Olaszfalui Eperjes-hegy geológiai értékeinek újra bemutathatóvá tétele és az ezeket bemutató tanösvény felújítása. A projekt során önkénteseinkkel kiirtottuk a geológiai bemutatóhelyeket benövő bozótot, kitisztítottuk a tanösvény nyomvonalát, kihelyeztük az egyes állomásokat jelző táblákat és két nagy információs táblát, ami a terület botanikai, zoológiai és tájtörténeti értékeit mutatja be. Munkánkat a Bakony-Balaton Geopark szakemberei felügyelték, munkánkat a helyi önkormányzat az iskola tornatermének, mint szállóhelynek biztosításával segítette. A projekt 8071 Eurós támogatásban részesült, pályázati azonosító: NCTA-2013-3601-E.

Források – zöld forrás

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Zöld Forrás 2014 pályázatra a Magas-Bakony forrásainak és turistapihenőinek, turistaútjainak felújítására adtunk be pályázatot, amire a 2014. évi Gaia tábort szerveztük. A munka során felújítottunk 50 km turistajelzést, 5 forrásnál végeztünk táj-rehabilitációt és asztalokat, padokat és szemeteseket helyeztünk ki. A túlnyomóan nedves időjárás hátráltatta munkánkat, így a projekt befejezése 2015 május végére várható. A projekt 1.896.715 Ft támogatásban részesült, pályázati azonosító: PTKF/393/2014.

Kostelek – Nea szakmai

A 2014-es Nemzeti Együttműködési Alap szakmai kiírására egy határon átnyúló együttműködés megvalósításával pályáztunk, partnerünk a Partiumi Michiel de Ruyter Tudományos Társaság volt. A pályázat célja Kosteleken, a Gyergyói Havasok bércei közt fekvő kis faluban, a Társaság kezelésében lévő épületek felújítása volt, ahol néprajzi bemutató és szálláshely kialakítása a cél. Egyesületünk 15 önkéntessel segítette a Társaság munkáját, felújítottuk a fogadóépületet, a csűrt, ahol a bemutatótér lesz, új alapokra helyeztük (megemeltük és alábetonoztunk), valamint a zsindelytetőket lakkoztuk és megépítettük a kerítést. A fizikai munka mellett természetesen bekapcsolódtunk a falu életébe, megismerkedtünk a helyiek szokásaival és bejártuk a környező hegyeket, valamint kirándultunk a távolabbi vidékekre is. A tábor igen eredményes volt, az együttműködést szeretnénk folytatni, újabb projektek tervezésén dolgozunk és pályázati lehetőségeket keresünk, hogy visszatérhessünk Kostelekre. A projekt 998.108 Ft támogatásban részesült, pályázati azonosító: NEA-UN-14-SZ-1284

Működési – Nea működési

Közhasznú non-profit egyesületként évente pályázunk Nemzeti Együttműködési Alap kiírására, mely a civil szervezetek működését támogatja. A támogatásból finanszírozzuk irodánk fenntartásának egy részét, az irodaszereket, telefon és internetköltségeket, adminisztrációs költségeket valamint irodai dolgozóin munkabérét. A 2014-es évben 1 millió Ft működési támogatást kaptunk. Pályázati azonosító: NEA-UN-14-M-0848