Szabadidős programok

A Pangea Egyesület működése nem képzelhető el önkénteseink munkája nélkül. Programjainkat a segítségükkel visszük sikerre. Sokszínű tevékenységünknek köszönhetően, önkénteseink is sokféle munka közül választhatnak. Mindenki megtalálhatja ezek közül a számára értékeset.

 

Gyertek túrázni!

 

Hazai túrák

Szeretnénk, ha a minket segítő önkéntesek nem csak a kemény munkát és az önkéntesség fárasztó részét ismernék meg nálunk, hanem lehetőségük lenne a kikapcsolódásra és a tanulásra is. A célunk, hogy egy összetartó, az Egyesület és a hazai Természetvédelem iránt elkötelezett baráti társaság alakuljon ki önkénteseinkből, akik nem csak együtt dolgozni tudnak, de jól is érzik magukat együtt, közös programokon is részt vesznek. Ezért a nyári táborokon, közmunkákon kívül évközben is szervezünk rövid, egy hétvégés túrákat a hazai hegységekbe, érdekes természeti értékekhez, hasonló szemléletű szervezetekhez, hogy egész évben fenntartsuk önkénteseink lelkesedését. Így a hozzánk járó fiatalok megismerhetik a hazai tájakat, városokat, civil szervezeteket, így számos új tapasztalatot szerezhetnek, bővíthetik tudásukat. Tematikus túráink közül a geológiai értékeket felkereső GeoTúrákat, illetve a Budapesti természetvédelmi területek megismerését célzó BuBa túrákat emelhetjük ki, míg a nyári GeoVándor tábor főleg ásvány- és ősmaradvány gyűjteményünket gyarapítja. A közös túrázás hatására számos, önkénteseink által szervezett program is kialakult, így a Vízitúrák és az Biciklis országjárások.

Pangeások a Nagyvilágban

A hazai hegyeken kívül minden évben külföldi hegymászásokat, gerinctúrákat szervezünk hogy megismerjük a Kárpát- medence hegyvidékeit, csodálatos természeti értékeit. Az Alpoktól és a Magas-Tátrától Erdély Havasain keresztül Montenegró és Szlovénia hegyvidékeiig számos helyen túráztunk már. Önkénteseink szakmai továbbképzését támogatva külföldi tanulmányutakat szervezünk, ahol a résztvevők megismerkedhetnek más környezeti nevelési (Hollandia), illetve természetvédelmi programokkal (Csehország). A „pangeás nyaralások” során közeli országok kevésbé ismerős területeit, hegyeit (Korzika), vagy „egzotikus” országokat keresünk fel közös szervezésű autós kirándulások, országjárások során (Albánia, Bosznia és Hercegovina).

Szeretnénk minél több külföldi szakmai találkozón, önkéntes programon részt venni, ezért kapcsolatot tartunk több, hozzánk hasonló külföldi szervezettel, kapcsolatépítő találkozókat, önkéntes cseréket és közös önkéntes munkákat szervezünk (Erdély, Kostelek).