21751915_1842570165785491_2638277774796615280_n.jpg

Tevékenységünk három fő témát ölel fel: környezeti nevelés és ismeretterjesztés, aktív természetvédelem, valamint ökológiai gazdálkodás és népi hagyományőrzés. Magas-bakonyi oktatóközpontunkban Téged is szívesen látunk! Nekikezdtünk egy 7 hektáros gazdaság kiépítésének, ahol a vegyszermentes gazdálkodás értékeit mutatjuk be az érdeklődőknek.

Gyógy- és fűszernövény kerttel, mintaként szolgáló, a növénytársításokat figyelembe vevő és bemutató zöldségeskerttel, hagyományos fajtákból álló extenzív gyümölcsössel, a legelőn pedig népes nyájjal találkozhattok, ha meglátogattok min-ket.

Önkénteseink segítségével dolgozunk a „Teljes Földért”, azaz a Természetért és a benne élő — attól elvenni nem akaró, a tájat gazdagító — gondolko-dásmódjában és tetteiben is a fenntarthatóságot szolgáló Emberért.


nmbnn.jpg

gyere hozzánk önkéntesnek!


spotlight04.jpg

Alapítónk és a Pangea szellemi vezetője Breuer László - Sumi Pro Natura díjas, a Magyar Köztár-saság Arany Érdemkeresztjének Polgári Tagozatával kitüntetett természetvédő és geológus 2006-ban bekövetkezett halálakor Oktatóközpontunk felvette a nevét. Ezzel is szeretnénk kifejezni, hogy szellemi-ségét tovább visszük és munkáját folytatjuk.

Breuer László "Sumi"

Ha vége is lenne holnap a világnak, én ma mégis ültetnék egy almafa csemetét.— Luther Márton

Ismerj meg minket jobban!

Táborokat szervezünk, természetbarát oktatóközpontot tartunk fent, aktív természetvédelmi munkákat végzünk. És még? Kirándulunk belföldön és külföldön, barlangászunk, denevéreket hálózunk, kutatunk csúszó-mászók, madarak és emlősök után. A „Pangea” szó tagjainknak nem csak a természet égészét szimbolizálja, de azt is, hogy önkéntes alapon fejlesszük közösségünket és segítjük egymást mindenben, amiben szükséges! Görgesd át a blogunkat, és megtudhatod mi foglalkoztat minket mostanában!