Táborok minden évszakban

Élményközpontú Süni-, Sündörgő-, Fagyhalál, Avartúrás, Gaia és Tortúra táborainkban a gyerekek életkorukhoz mérten ismerkedhetnek meg a természettel. Süni és Sündörgő táboraink nomád-sátoros formában minden évben az ország más és más értékes területén kerülnek megrendezésre. Gaia táborunk minden évben más védett természeti érték megóvását tűzi ki célul. A többi táborunkat a bakonyi oktatóközpontunkba tartjuk, ahol már eltekintünk a nomád körülményektől és sok túrával, valamint modern eszközök segítségével, interaktív módon folyik az oktatás 

IMG_6414.jpg

SÜNI TÁBOR

IDŐPONT:2019 JÚLIUS 27 – AUGUSZTUS 5.

„Ez egy természetismereti tábor, amely eredeti közegben és a lehető legnomádabb körülmények, vagyis a természethez legközelebbi módon zajlik. Nem elsősorban ismereteket akarunk átadni, neveket adni a körülöttünk élő dolgoknak, hanem az a célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat ebben a közegben. Nem az a fő cél, hogy néhány elit harcost neveljünk, hanem azok, akik előfordulnak nálunk, részt vesznek a programokban és élvezik annak gyümölcsét, azok kicsit megváltozott gondolkodással menjenek haza.”

-SUMI

21740590_1842617149114126_4926455287955168753_n.jpg

Közhasznú és non-profit egyesületünk önkéntesei szervezik a terepi környezeti nevelésben etalonnak számító, több mint 30 éves múltra visszatekintő, nomád természetismereti gyermektáborokat, a Süni és a Sündörgő táborokat.

A résztvevők 8-12 éves gyerekek, akik különösen érdeklőd-nek a Természet kincsei iránt. A forgószínpad-szerűen zajló szakmai programokon részt vevő Kissünök teljes képet kap-hatnak a tábor környékéről. Napról napra ismerkednek meg a középhegység geológiájával, a környező terület növényei-vel, a mezők rovarvilágával, a patakban lakó állatokkal, a vi-dék madaraival, a környék néprajzával vagy akár a tábori konyha rejtelmeivel.

A táborokat végigkíséri egy keretmese, amelyben minden alkalommal arra próbáljuk ráébreszteni a táborozó gyere-keket, hogy az őket körülvevő természeti környezet mennyire értékes, megőrzésre méltó és életünk szerves része. Azt is meg szoktuk beszélni velük, hogy a táborból hazatérve mit tudnak tenni környezetük védelméért. A tábort önkéntesek szervezik, akiknek nagy része egykor maga is Kissün volt, most pedig a Pangea Egyesület programjain dolgozik térítés nélkül.

Jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2019. április 22. a Föld Napja

Ezen a linken jelentkezhetsz:

Kattints ide